Om Raushetens grenseland

Boken Raushetens kom ut i september 2014. 

Forfatteren Kristin Molvik Botnmark er til daglig leder i et internasjonalt industrikonsern.
Erfaringen med å balansere et krevende lederansvar med de livsutfordringer som følger med å ha et barn med spesielle behov, er en dimensjon hun bærer med seg i alt hun gjør.
Erfaringene hun gjør sammen med datteren gir nytt perspektiv på samfunnet. Det hun trodde var et velferdssamfunn for alle, tar forbehold. Det finnes grenser for mangfold, inkludering og raushet. De aller mest sårbare blant oss er som en ubuden gjest. Mener vi det når vi sier at alle skal med?
Det går opp for henne at velferdsstatens fellesskapsverdier kan være skjøre. Og det angår oss alle.

Boken åpner med historien om hvordan det arter når datteren Selma som følge av sykdom får en hjerneskade. Det er ingen vei tilbake til det som var «normalt».
I møte med den nye utfordringen har moren ingen strategier. Hun må forsone seg med at manuskriptet må skrives om. Og hun møter seg selv og sine egne holdninger i svingdøra.

Se utdrag fra lanseringsforedraget her.

I prosessen med å etablere en ny plattform, samtaler hun med mennesker vi kjenner fra samfunnslivet. Hun gjengir samtaler med Paul Chaffey, Gerd- Liv Valla, Lene W. Conradi, Bjarne Kjeldsen, Hilde Kolnes, Sigmund Ruud, Inger-Marie Kullerud og Lars Martin Tannæs-Fjeld. De setter ord på hvordan det arter seg når livet ikke blir helt som du har forestilt deg.
De deler av sine erfaringer med å stå nær personer med spesielle behov. Alle har de sett andre sider av samfunnet enn hva de fleste av oss får øye på.
Hva har erfaringen gjort med dem som mennesker, som ledere? De setter ord på hvordan det arter seg når livet ikke blir helt som du har forestilt deg. Om hverdager som krever planlegging på et nivå som får vanlige oppfatninger av tidsklemme og logistikkutfordringer til å blekne.

Dette er en bok om sorg og sårbarhet, om kjærlighet og mestring. Det krever stor styrke å møte samfunnets marginalisering av annerledeshet.

Kontakt forfatteren for foredrag eller mer informasjon: kristin.botnmark@gmail.com

Boken fås kjøpt/bestilt i bokhandel eller hos www.z-forlag.no

Vakkert illustrert av Anja Cecilie Solvik 

Med hjertet i hånden

 

4 tanker om “Om Raushetens grenseland

  1. Hei Kristin,
    Du skriver gripende og godt – og sårbart. Takk for at du deler dette med oss! Jeg gleder meg til å lese boken. Er imponert over alt du får til i din travle hverdag!

Det er stengt for kommentarer.