Fra vugge til grav

 

Gå mot det ukjente

fravrist det svar

Han var en sånn mann, faren min. Søringen som var utrettelig på jakt etter nye svar, bedre løsninger. Kanskje ikke så mye for familien som for folket der nord. For mange et respektert forbilde. For andre kontroversiell og kompromissløs inntil det plagsomme. Men det blir veier og idrettshaller av sånt. Det skal han ha for. Velferd for alle var hans engasjement, de aller mest trengende aller mest. Mitt annerledesbarn ble en personlig hjertesak. Betydningen av omsorg, likeverd, tilhørighet – i skole-, arbeids- og fritidsliv – kom nærmere. Omsorgsevnen ble mer synlig da han ble bestefar.

Edelt er mennesket,

jorden er rik!

Finnes her nød og sult

skyldes det svik

Helt plutselig døde han for få dager siden. Uten forvarsel, nylig gått av med pensjon. Fortsatt virksom i politikk og næringsliv, styre og stell. Opprørt over situasjonen for syriske flyktninger og vår manglende evne til hjerterom og husrom. Takknemlig for alle livets gleder.Blomst pappa

Skaper vi menneskeverd

skaper vi fred

Livet er skjørt. Fra vugge til grav vet vi ikke hva morgendagen bringer. Så sitter jeg her og nynner på sanger som snart skal synges. Mens jeg takknemlig vugger neste generasjon i mine armer. Sorg og glede hånd i hånd.

Vi vil ta vare på

skjønnheten, varmen

som om vi bar et barn

varsomt på armen

Barnet 1

Sitater fra Til ungdommen av Nordahl Grieg