Takk for RAUSHETSKOMPETANSE!

«Noen av fremtidens ledere kommer fra klasse 7c. Fordi de har raushetskompetanse». Sitatet er hentet fra boken Raushetens grenseland som deler den lille fortellingen om hva som kan utspille seg i et klassefelleskap på en barneskole som som virkelig vil inkludering og mangfold. Her omfavnes og inkluderes medelever som har ulike spesielle behov. I dette klasserommet utvikles empati, toleranse og omtanke. Her trenes inkluderingsmuskulatur og ungene utvikler egenskaper og kompetanse som mange er enige om at samfunnet trenger mer av.

I skrivende stund er det gått en uke siden boken Raushetens grenseland, «babyen» min, ble lansert i Litteraturhuset i Oslo. En travel uke fylt av hverdager med jobb og logistikk. Akkurat som vanlig.

Innimellom skjer det noe som henter frem den energien som dette bokprosjektet hviler på. Slik som her om kvelden da jeg fikk en mail fra en person jeg ikke vet hvem er, aldri har hørt om eller møtt. Hun forteller meg at boken har betydd mye for henne, at hun opplever felleskap i fortellingene og henter styrke fra dem. Og så takker hun: «Takk for RAUSHETSKOMPETANSE», sier hun. Tenk at ‘raushetskompetanse’ gir mening og lever videre, ut over historiene som deles i boken.

I det jeg leser denne ene tilbakemeldingen vet jeg at alt arbeidet, tvilen og sårbarheten var verdt det. Det er jeg som skal takke!

AdobePhotoshopExpress_2014_09_11_22:58:27